Stamouders…

De meeste mensen kennen wel enkele neefjes en nichtjes, de kinderen van een broer of zus van hun ouders. Dat wordt anders wanneer het de kinderen betreft van een oom van hun ouders, zeker als die uit een groot gezin komen. Stambomen breiden zich dus al snel in de breedte uit.

Er zijn ook mensen die alleen maar willen weten wie de vader was van hun vader’s vader en zo verder. Als we op die manier zoeken breiden we de stamboom in de lengte uit. Maar er komt een moment waarop die zoektocht eindigt, je hebt een naam gevonden maar je kan diens ouders niet vinden. Zo iemand noemen we een stamvader of stammoeder.

Ook onze stamboom kent zo iemand, Adriaen Adriaensz. uit de IJsselmondse tak. Er zijn nog twee kleinere takken, daar gaan we later nog naar kijken in een ander bericht. Als je nu die stamvader neemt en daar een nummer aan geeft, bijvoorbeeld 1, kan je aan iedereen die van deze persoon afstamt een opeenvolgend nummer geven. En dat helpt bij het zoeken.

Onder menu Genealogie is een nieuwe webpage gehangen, Stamvader. Op deze site staan max. 20 generaties afstammelingen van Adriaen Adriaensz. Kijk er eens naar, ben nieuwsgierig wat je zoal ontdekt!


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *