Bezoek eens een Begraafplaats

Naar een begraafplaats???

Een bezoekje aan een begraafplaats is waarschijnlijk niet meteen het eerste wat in je opkomt als je ’s morgens wakker wordt. Niettemin is het een mooie en leerzame ervaring! Als je er doorheen wandelt zie je allereerst dat de tuinen heel mooi aangelegd zijn en goed verzorgd worden. Bovendien zijn de begraafplaatsen vaak heel verschillend van elkaar, in grootte natuurlijk, maar ook qua stijl.

Zuiderbegraafplaats, Rotterdam

De enorme Zuiderbegraafplaats in Rotterdam Zuid heeft bijvoorbeeld verschillende secties voor mensen met verschillende afkomst of religie ingericht. Kijk maar eens naar bovenstaande foto. Daar kun je zomaar verrast worden door de geur van wierook of heel bijzondere grafmonumenten.

Ook voetbalclub Feijenoord ontbreekt niet…

Overigens hoef je voor de grafmonumenten zelf de deur niet meer uit, veel ervan zijn al gefotografeerd en ondergebracht in websites waar je ook in zoeken kunt. In Nederland vindt je meer dan anderhalf miljoen grafstenen op OnlineBegraafplaatsen en ook een heleboel op Graftombe. Op de internationale website Findagrave staan er zelfs meer dan 190 miljoen en BillionGraves heeft zelfs een eigen app voor op je mobiel.

Ook onze stichting heeft natuurlijk interesse, want de monumenten bevatten vaak waardevolle informatie. Zie je er een, maak er een foto van en laat het ons weten door een reactie of e-mailtje te sturen!


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *