Nederlands
Engels
Deutsch

Techniek en zo

Deze website is voornamelijk opgezet om informatie te delen over de stamboom en de familiestichting. Maar de tijd dat stambomen nog geheel op papier werden vastgelegd is allang voorbij. Naar de gemeente om kopieën van gezinskaarten te maken hoeft niet meer, dat doe je gewoon vanuit huis op je smartphone, pc of laptop.

Maar het vastleggen van gegevens in digitale bestanden vereist wel een andere werkwijze. Net als de papieren kopie van een gezinskaart moet de digitale variant ergens worden opgeslagen, geindexeerd om hem terug te kunnen vinden en je zult ergens bij moeten houden waar je de gezinskaart hebt gevonden en wanneer…

En voordat je het weet raak je verstrikt in een wirwar aan Excel sheets, conversieprogramma’s, grafische programma’s en een lange lijst website-adressen. Nog afgezien van de apparatuur, een laptop, scanner, USB-sticks en een printer mogen niet ontbreken.

Wanneer je het daarnaast nog leuk vindt om te programmeren, te sleutelen aan genealogierapportages of het opzetten van een website dan merk je dat daar veel tijd in gaat zitten. Daarom is er nu een nieuw menu-item ‘Techniek‘ aan de website toegevoegd met oplossingen voor zaken die veel tijd kosten om uit te zoeken. De onderwerpen kunnen meer of minder met genealogie te maken hebben, maar zijn in elk geval technisch van aard. Doe er je voordeel mee of draag zelf een artikel aan!


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *